Pretecho

Tijdens de zwangerschap zijn er medische echo’s zoals de termijnecho, 20-weken echo, een groei-echo en/of liggingsecho. Het kan voor je gevoel soms lang duren voordat je het kindje weer kan zien. Daarom bestaan er zogenoemde pretecho’s om tussendoor naar het kindje te kijken. Bij verloskundigenpraktijk Vol Verwachting is het mogelijk om een pretecho te laten maken. Op deze pagina vind je meer informatie over deze extra echo’s die wij aanbieden en wat de kosten hiervan zijn.

Wat is een pretecho?

Een pretecho is een extra echo tijdens de zwangerschap om je kindje rustig en uitgebreid te bekijken. Er is geen medische indicatie hiervoor nodig. Iedereen die dit wenst kan op eigen verzoek een pretecho laten maken.

Wanneer een pretecho maken?

Een pretecho kan de hele zwangerschap gemaakt worden. Een 2D echo maken wij vanaf 7 weken zwangerschap en kan de hele zwangerschap gemaakt worden!

Soorten pretecho’s

Wij maken uitsluitend 2D pretecho’s! Geen 3D en 4D echo’s. 

  • 2D pretecho

De 2D echo is de meest bekende vorm van echo in het zwart/wit beeld. Met deze echo kunnen we het kindje in de buik goed bekijken en kunnen we de structuren in het kindje zien zoals het hartje, maagvulling, blaasvulling etc.

  • Geslachtsbepalende echo 

Ben je benieuwd naar het geslacht van je kindje? Je kunt al vanaf 15 weken een geslachtsbepalende echo bij ons laten maken. Meestal is het geslacht rond deze termijn duidelijk zichtbaar, maar het kan voorkomen door bijvoorbeeld de ligging van het kindje dat het geslacht niet goed te zien is. Als dat het geval is dan wordt de echo kosteloos een week later herhaald.

Voor mooie beelden is de ligging van de baby erg belangrijk, maar ook de hoeveelheid vruchtwater en de dikte van de buikwand van de moeder. Als het door de ligging van de baby niet gelukt is om mooie beelden te maken, mag je kosteloos nog een keer terugkomen.

Kosten pretecho

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van een pretecho bij verloskundigenpraktijk Vol Verwachting:

Bij alle pretecho’s krijg je een aantal foto’s afgedrukt mee naar huis.

Let op: als je de foto’s graag op een USB-stick mee naar huis wilt nemen kan je bij ons voor €5,- een USB kopen. Je krijgt dan alle foto’s op de USB mee naar huis.

Pretecho Mierlo

Wij hebben onze pretecho apparatuur staan in onze verloskundigenpraktijk in Mierlo. Vanuit de gehele regio mogen wij nieuwsgierige zwangeren ontvangen om aanvullende pretecho’s te laten maken, los van je (eventuele) huidige verloskundigenpraktijk!

Boek hier je pretecho in!

Wil je graag een pretecho bij ons laten maken? Je kan hier een afspraak maken!

Meer informatie over de pretecho

Wil je meer informatie over de pretecho? Neem dan contact met ons op. Lees hier meer over de zwangerschapsecho’s welke standaard in je zorgpakket zit.