Pretecho

Tijdens de zwangerschap zijn er medische echo’s zoals de termijnecho, 20-weken echo, een groei-echo en/of liggingsecho. Het kan voor je gevoel soms lang duren voordat je het kindje weer kan zien. Daarom bestaan er zogenoemde pretecho’s om tussendoor naar het kindje te kijken. Bij verloskundigenpraktijk Vol Verwachting is het mogelijk om een pretecho te laten maken. Op deze pagina vind je meer informatie over deze extra echo’s die wij aanbieden en wat de kosten hiervan zijn.

Wat is een pretecho?

Een pretecho is een extra echo tijdens de zwangerschap om je kindje rustig en uitgebreid te bekijken. Er is geen medische indicatie hiervoor nodig. Iedereen die dit wenst kan op eigen verzoek een pretecho laten maken.

Wanneer een pretecho maken?

Een pretecho kan de hele zwangerschap gemaakt worden. Een 2D echo maken wij vanaf 7 weken zwangerschap en kan de hele zwangerschap gemaakt worden. Echter, na 36 weken is het kindje vaak al zover ingedaald dat het gezichtje niet goed meer te zien is.  Voor 3D/4D echo is de beste zwangerschapsduur tussen de 25 en 32 weken, omdat het kindje dan een voller gezichtje krijgt.

Soorten pretecho’s

Er zijn 3 soorten pretecho’s waar je uit kunt kiezen: de 2D echo, de 3D echo en de 4D echo.

  • 2D pretecho

De 2D echo is de meest bekende vorm van echo in het zwart/wit beeld. Met deze echo kunnen we het kindje in de buik goed bekijken en kunnen we de structuren in het kindje zien zoals het hartje, maagvulling, blaasvulling etc.

  • 3D en 4D pretecho

Bij een 3D of 4D echo kan je echt “een kijkje nemen in je buik” om te zien hoe het kindje eruit komt te zien. Het verschil ten opzichte van een 2D echo is dat je bij een 3D echo niet door het kindje “heen kijkt” maar eromheen, waarbij je de uiterlijke kenmerken, zoals het gezichtje, kunt zien. Je kunt geen structuren in het kindje zien zoals het hartje. Een 3D echo is te vergelijken met een echte foto. Het verschil tussen 3D en 4D is dat je bij een 3D echo alleen een plaatje ziet en bij de 4D echo bewegende beelden ziet.

Voor mooie beelden is de ligging van de baby erg belangrijk, maar ook de hoeveelheid vruchtwater en de dikte van de buikwand van de moeder. Als het door de ligging van de baby niet gelukt is om mooie beelden te maken, mag je kosteloos nog een keer terugkomen.

Kosten pretecho

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van een pretecho bij verloskundigenpraktijk Vol Verwachting:

Bij alle pretecho’s krijg je een aantal foto’s afgedrukt mee naar huis.

Als je de foto’s graag op een USB-stick mee naar huis wilt nemen kan je bij ons voor €3,- een USB kopen. Je krijgt dan alle foto’s op de USB mee naar huis

Pretecho Mierlo

Wij hebben onze pretecho apparatuur staan in onze verloskundigenpraktijk in Mierlo. Vanuit de gehele regio mogen wij nieuwsgierige zwangeren ontvangen om aanvullende pretecho’s te laten maken, los van je (eventuele) huidige verloskundigenpraktijk!

Boek hier je pretecho in!

Wil je graag een pretecho bij ons laten maken? Je kan hier een afspraak maken!

Meer informatie over de pretecho

Wil je meer informatie over de pretecho? Neem dan contact met ons op. Lees hier meer over de zwangerschapsecho’s welke standaard in je zorgpakket zit.