Het Team

Verloskundigenpraktijk Vol Verwachting in Geldrop en Mierlo bestaat uit 4 ervaren verloskundigen met veel passie voor het vak. Bij het uitzoeken van een passende verloskundigenpraktijk raden we je aan om goed te kijken naar wie bij jou past. Je moet je vertrouwd voelen bij je verloskundige en op één lijn zitten betreffende de behandelmethodes. Wij geloven dat vertrouwen in jezelf en de verloskundige essentieel is voor een prettige zwangerschap en bevalling. Daarom schenken we veel aandacht aan de band tussen ons en de aanstaande moeder en partner.

Wil je graag kennismaken met ons? Plan dan hier een afspraak in. Hopelijk tot snel! 

Madelon Janssen

Praktijkeigenaar, verloskundige,
echoscopiste en moeder van 2

“Hallo, ik ben Madelon Janssen. In 2012 ben ik afgestudeerd als verloskundige en sinds 1 januari 2014 ben ik werkzaam als verloskundige en echoscopiste bij verloskundigenpraktijk Vol Verwachting. Binnen de verloskundigenpraktijk kan ik alle aandacht aan de aanstaande ouders schenken en ze optimaal begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed.

Zelf ben ik moeder van 2 prachtige jongens (2016 en 2018). Ik heb mogen ervaren hoe het is om aan de andere kant van het beroep verloskunde te staan; een heel bijzondere ervaring. Zelf vond ik zwanger zijn niet altijd gemakkelijk en fijn. Mijn bevallingen daarentegen zijn heel vlot verlopen en onder begeleiding van mijn collega Tea zijn mijn beide jongens thuis geboren. Door mijn eigen ervaringen kan ik me nu nog beter inleven in het zwanger zijn en de daarbij komende vragen. Ik begrijp nu nóg beter dat het je soms onzeker kan maken. Het is dan ontzettend fijn om door een vertrouwd gezicht gerustgesteld te worden die uit ervaring kan meepraten.

Onze verloskundige zorg is laagdrempelig en dat is heel belangrijk bij een goede vertrouwensband. Vertrouwen in jezelf en in je verloskundige is heel belangrijk om je zwangerschap, bevalling en kraambed goed te doorlopen.

In 2020 heb ik samen met mijn collega Tea de opleiding voor anticonceptie/spiralen plaatsen gevolgd, dit is een mooie aanvulling op ons vak en maakt de zorg nog meer compleet.”

Madelon_Janssen

Tea Bijlsma

Praktijkeigenaar, verloskundige,
echoscopiste en moeder van 2

“Sinds 2012 ben ik werkzaam als verloskundige en sinds 2014 werk ik met veel plezier en voldoening in verloskundigenpraktijk Vol Verwachting als verloskundige en echoscopiste.

Wij zijn een kleinschalige en laagdrempelige verloskundigenpraktijk. Hierbij vind ik het belangrijk om alle aandacht en tijd te kunnen bieden aan de aanstaande moeder, zodat jullie je als zwangere en partner, vertrouwd, veilig en gehoord voelen. Ons doel is om een band op te bouwen en te zorgen dat er met een goed gevoel terug gekeken kan worden op deze bijzondere en intieme periode.

In september 2016 en maart 2020 ben ik, onder fijne begeleiding van Madelon, zelf moeder geworden van Jesse en Hugo. Ik heb twee totaal verschillende zwangerschappen en bevallingen gehad. Een fijne zwangerschap met een bevalling die anders verliep dan ik had gehoopt en een minder fijne zwangerschap met een vlotte thuisbevalling zoals ik graag wilde. Ik vond het heel bijzonder om mee te mogen maken. Het zelf mogen ervaren van het zwanger zijn en bevallen heeft ertoe geleid dat ik me nog beter kan inleven als verloskundige.”

Tea_bijlsma

Shagenca van Rijsewijk

Verloskundige en moeder van 2

“Ik ben getrouwd en moeder van Selena (2014) en Lucas (2015). Sinds mijn 14 e jaar ben ik vanuit Curaçao naar Nederland geëmigreerd.

‘Verloskundige zijn’ was altijd mijn levensdroom. Een mooie tussenstap werd het afstuderen en werken als verpleegkundige sinds 2009. In 2020 kwam mijn levensdroom uit. Dit na het afstuderen als verloskundige aan de Verloskunde Academie Rotterdam.

Ik zie mezelf als een passant die het privilege heeft om even te komen kijken, begeleiden en ondersteunen tijdens jullie ‘life-event’ rondom zwangerschap en overgang naar het ouderschap. Zorg verlenen doe ik om die reden in samenspraak met jullie. Samen praten, overleggen en beslissen… Dit zodat mijn verleende zorg aansluit op ieders persoonlijke situatie en behoeften.

Ik kijk ernaar uit jullie te mogen ontmoeten en om een positieve bijdrage te zijn tijdens jullie zwangerschapsreis!”

Shagenca van Rijsewijk

Caitlin Struikenkamp

Verloskundige en echoscopiste

“Na mijn verpleegkundige opleiding ben ik in 2011 begonnen met de opleiding verloskunde, welke ik in 2015 heb afgerond. Naast mijn werk als verloskundige heb ik in 2018 de opleiding tot echoscopiste afgerond.

Sinds 2018 werk ik met veel plezier als verloskundige en echoscopiste bij Verloskundigenpraktijk Vol Verwachting. Het beroep verloskundige heeft mij van jongs af aan al geïnteresseerd. Ik vind het erg bijzonder om aanstaande ouders op een persoonlijke manier bij het gehele proces van zwangerschap, geboorte en kraamtijd te mogen begeleiden. Daarbij vind ik het belangrijk dat de zwangere en partner zich welkom voelen. Ik streef naar een goede, vertrouwde en veilige omgeving waarin jullie wensen centraal staan. Ik kijk er dan ook erg naar uit om jullie te mogen begeleiden bij deze bijzondere gebeurtenis.”

Caitlin Struikenkamp

Meer informatie

Graag maken we kennis met je om te kijken of wij de juiste verloskundigenpraktijk zijn voor je. Maak hier een afspraak voor een intakegesprek of neem contact met ons op. Benieuwd naar onze werkwijze en onze locaties, klik dan hier.