Verloskundigen in Geldrop, Mierlo & Helmond

Ongepland zwanger

Je bent ongepland zwanger en je zult vast een heleboel vragen hebben. Vragen zoals: hoe lang ben ik zwanger? Hoe ben ik zwanger geraakt? Wat wil ik met de zwangerschap? Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk contact met ons opneemt. We plannen dan een afspraak in om samen met jou/jullie te kijken hoelang je al zwanger bent en geven je informatie over de keuzes die je hebt.

Ook bij een ongeplande zwangerschap kan je bij ons terecht. Soms is het niet bekend hoe ver de zwangerschap is. We proberen dit dan samen te berekenen aan de hand van de menstruele cyclus en een echo. De zwangerschap kan je erg overdonderen, dus meestal spreken we af om één of enkele dagen later weer contact met elkaar te hebben. Hierdoor is er voldoende tijd en ruimte voor het bedenken van vragen en na te denken over de toekomst. We staan voor je klaar in deze periode.

Hulp bij opvoeding

Wij informeren je graag over alle mogelijkheden die er voor jou zijn. Want een ongeplande zwangerschap hoeft niet direct een ongewenste zwangerschap te zijn, maar soms is het niet mogelijk om een kind te krijgen en deze alleen op te voeden. Gelukkig zijn er in Nederland goede instanties die je kunnen helpen met de opvoeding. Lees er meer over op de onderstaande websites:

Abortus

Uiteraard kan een ongeplande zwangerschap ook zeer ongewenst zijn. In Nederland ligt de abortusgrens zonder medische reden op 24 weken, in de praktijk houden artsen vaak de grens van 22 weken aan. Kijk voor meer informatie over abortussen hier:

Meer informatie tijdens een ongeplande zwangerschap

We helpen je graag bij een ongeplande zwangerschap. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.